2023-10-11
见好多人介绍铜锣湾嘅呢新餐厅,俾佢嘅型格装修吸引。餐厅位于铜锣湾535 Tower。呢幢大厦入边有唔少餐厅,第一次上楼上嘅餐厅。可能本身系商业大厦嘅关系,星期日人流不多。位于3楼,地方阔落。🦀蟹黄芝士通心粉 $98 💯Mac & Cheese 食得多,加蟹黄真系第一次。满满嘅蟹黄,配合得好好。啖啖都系蟹黄香味,非常推荐。🐮肉眼温泉蛋丼 $148肉眼肉质好嫩,唔会鞋烚烚。牛味十足,おいしい。🐔B.Y.O.B. Build Your Own Bento $136(木鱼汤乌冬,蜜糖紫薯配蒟蒻,酱油渍温泉蛋,手打鸡肉饼配牛油香蒜日式菇汁,味噌比目鱼)可以自己选择嘅便当,好特别,自己想食咩都可以自己配搭。咁就唔怕唔岩自己口味。🥚明太子日式蛋卷 $118煎得好好食嘅蛋卷,入边有满满嘅明太子。好味道。🥞唐扬炸鸡枫糖浆班戟 $108好大旧炸鸡,鸡肉十分嫩滑,做到外脆内软。配上熊仔枫糖浆。小朋友都食得好开心。🫖柚子姜茶 $55真系有片姜嘅姜茶,味道适中,柚子唔会甜太酸。🥤鲜橙蝶豆花梳打 $47卖相一流,味道亦好配合。☕️鲜奶咖啡 $47当日仲有驻场摄影师帮每枱客人影相留念。当日我同埋朋友一家大细去,有专业
🦀蟹黄芝士通心粉 $98 💯
🐮肉眼温泉蛋丼 $148
肉眼肉质好嫩,唔会鞋烚烚。牛味十足,おいしい。
🥚明太子日式蛋卷 $118
煎得好好食嘅蛋卷,入边有满满嘅明太子。好味道。
🥞唐扬炸鸡枫糖浆班戟 $108
🫖柚子姜茶 $55
真系有片姜嘅姜茶,味道适中,柚子唔会甜太酸。
🥤鲜橙蝶豆花梳打 $47
卖相一流,味道亦好配合。
☕️鲜奶咖啡 $47
当日仲有驻场摄影师帮每枱客人影相留念。当日我同埋朋友一家大细去,有专业摄影师帮手影相,可以留个纪念,带俾我地难忘嘅回忆。
呢间餐厅嘅服务唔错,环境好舒服。当日天气好,太阳照入餐厅。影相都特别有feel。Booking 唔会太full ,唔会催交枱,可以慢慢倾计。无得顶。