世贸啲餐厅会唔会就黎比我地试哂😂 今次去咗 La Vina,一间主打法式千层酥 ❤️ 同多款甜品饮品嘅 dessert café。呢度嘅食物真系令人目不暇给。都几岩系到庆祝生日🎂🌼 Hazelnut praline with hazelnut cream 108 千层酥就更系要试 🤎 浓郁嘅榛子同巧克力同埋一丝丝嘅脆感,完美!🌼 Earl Grey 巴斯克芝士 60 佢亦都唔错,茶味足够,芝士质感绵密,成个口感好平衡。🌼 Strawberry Vanilla Cake - Petite 58口感轻盈细致,草莓同云呢拿味道搭配得恰到好处,好好味!🌼 Lotus latte 比利时焦糖脆饼酱鲜奶咖啡,转用Oat Milk 60有我至爱嘅lotus 就紧系要叫 ❤️ 有浓郁嘅焦糖同脆饼味道,再加埋Oat Milk,正! 🌼 Osmanthus Jasmine milk tea 结合桂花同茉莉嘅清香,奶茶口感又滑又香。⭐️ 𝐃𝐞𝐚𝐥储 @thepoint 🌈 𝐒𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 ⭐️ 几岩做饭后甜品,小小地系到celebrate 又得

🌼 Earl Grey 巴斯克芝士 60

佢亦都唔错,茶味足够,芝士质感绵密,成个口感好平衡。

口感轻盈细致,草莓同云呢拿味道搭配得恰到好处,好好味!

🌼 Osmanthus Jasmine milk tea

结合桂花同茉莉嘅清香,奶茶口感又滑又香。

⭐️ 𝐃𝐞𝐚𝐥

储 @thepoint

🌈 𝐒𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞

⭐️ 几岩做饭后甜品,小小地系到celebrate 又得