2021-05-05
原本想去位于希云街嘅Peek-A-Poke食夏威夷刺身饭,点知咁啱休息🥺 一于行返出礼顿道,试吓POKE先!主菜有刺身亦有熟嘅可以拣,包括:吞拿鱼(刺身)、三文鱼(刺身)、八爪鱼(熟)同埋杂锦香菇。第二步就系拣base~有日本醋饭、珍珠糙饭、沙律菜同双拼✌🏼配料有18款咁多,部分要加钱top up💰最后再加埋酱汁同调味料~唔想谂嘅朋友,有set好嘅配搭可以拣。=========================Build Your Own Bowl $88店员将材料同埋酱汁混合好;吞拿鱼切成大大粒cubes,有口感;沙律菜份量大份又fresh;配料我拣咗豆腐、紫洋葱、青瓜,十分爽脆不过豆腐上面嘅果仁芝麻婶较淡唔突出🤔 紫菜同木鱼丝份量亦好多,啖啖都有。整体感觉好清新,好啱夏天~=========================POKE (铜锣湾)📍铜锣湾礼顿道124号地下
主菜有 刺身亦有熟嘅可以拣,包括:吞拿鱼(刺身)、三文鱼(刺身)、八爪鱼(熟)同埋杂锦香菇。第二步就系拣base~有日本醋饭、珍珠糙饭、沙律菜同双拼✌🏼配料有18款咁多,部分要加钱top up💰最后再加埋酱汁同调味料~
唔想谂嘅朋友,有set好嘅配搭可以拣。
=========================
Build Your Own Bowl $88 店员将材料同埋酱汁混合好;吞拿鱼切成大大粒cubes,有口感;沙律菜份量大份又fresh;配料我拣咗豆腐、紫洋葱、青瓜,十分爽脆 不过豆腐上面嘅果仁芝麻婶较淡唔突出🤔 紫菜同木鱼丝份量亦好多,啖啖都有。 整体感觉好清新,好啱夏天~
=========================
POKE (铜锣湾)
📍铜锣湾礼顿道124号地下