2023-05-26
同同事特登嚟铜锣湾时代广场11楼食新开新派沪菜 - 十里餐厅装修够气派,座位宽躺,坐得非常舒适,侍应细心为我们介绍食物:🍯蜜糖合桃:甜甜地几开胃🫖瑰丽堂皇 (一人一壸)每人可选择自己喜欢的茶叶🌱,一人一壸,精致又卫生🍒樱桃鸭肝打卡必点,摆盘配合干冰🧊烟熏效果上桌,一粒粒樱桃🍒薄衣包住的鸭肝非常吸睛,味道带甜又香浓嘅鸭肝,头盘必食👍🏻🐔鸡丝粉皮鸡丝啖啖肉又滑,配上晶凝的粉皮及清翠的青瓜一齐食💜紫淮山莴笋炒木耳颜色好靓嘅紫💜淮山,莴笋够爽脆,又健康又靓嘅𩠌🐠古法蒸小黄鱼配紫苏面🍜闻到阵阵酒香,摆盘好靓,小黄鱼🐠非常滑,时间整得刚刚好,紫苏面捞埋啲汁一齐食特别好食🧄黑蒜慢炖安格斯牛砖🐮厨师融合了红烧及法式收汁方法慢烤安格斯牛肉佐黑蒜,啖啖浓稠酱汁的牛肉又谂又入味😍🐤十里片皮鸭 (半只)片皮鸭皮脆肉嫩,一啲肥都冇,面粉皮皮薄又滑,配上青瓜🥒、大葱及甜酱,十分滋味🥟杂菌粉果粉果皮好薄,杂菌炒得很香🍶桂花酒酿丸子我最钟意食呢个甜品,有桂花嘅香味,又有酒酿丸子嘅软绵绵🥰
🍯蜜糖合桃:甜甜地几开胃
🫖瑰丽堂皇 (一人一壸)
每人可选择自己喜欢的茶叶🌱,一人一壸,精致又卫生
🍒樱桃鸭肝
🐔鸡丝粉皮
鸡丝啖啖肉又滑,配上晶凝的粉皮及清翠的青瓜一齐食
💜紫淮山莴笋炒木耳
颜色好靓嘅紫💜淮山,莴笋够爽脆,又健康又靓嘅𩠌
🐠古法蒸小黄鱼配紫苏面🍜
🧄黑蒜慢炖安格斯牛砖🐮
🐤十里片皮鸭 (半只)
🥟杂菌粉果
粉果皮好薄,杂菌炒得很香
🍶桂花酒酿丸子
我最钟意食呢个甜品,有桂花嘅香味,又有酒酿丸子嘅软绵绵🥰