2021-12-17
十二月初开,个个都话打爆电话book位食,起码要book两个月😳 琴晚睇完,劲期待,今日见得闲就撞手神试下walk-in ! 点知又有位㖞,就试下呀过江龙有几劲😏😏香港既无老锅,用左台湾既天灯设计,空间感够大,坐得舒适。 .*温馨提示: 最低消费,每位HK$250(汤底都位位$78啦,轻松🤣).📌 无老锅香锅(中辣) $78/位汤底包任食台湾直送既面包豆腐同鸭血!试一啖汤底先,中辣都完全唔辣,声称用中药、鸡骨、猪大骨同香料等熬制!哗!食落都真系无味🤦🏻♀️ (食落仲要愈来愈淡🥲)佢仲有啲汤俾你自己加,一试,wow,好似洗米水甘😅😅😅 .所以出去酱料自助区混个酱,酱料有自家制酱油、蒜头水、辣椒、香葱、香油、香醋!我落左自家制酱油+ 辣椒+ 香油,完!试一啖,喂无落醋都酸系想点架其实😂有无人话我知系咪自家制酱油本身系酸?😅 .📌上选牛小排 $338食落完全无牛味,无油香.📌日本黑豚腩肉 $198食落爽口,但同样地欠缺肉味。.📌 手工滑(台湾直送)$168🔹一品蟹滑膏: 带少少腥味,三款入面比较一般!🔹瑶柱滑 : 成粒滑好多瑶柱,真材实料👍🏻🔹手工虾滑: 食落有成粒虾,口感弹牙👍🏻.📌 水蜜
起码要book两个月😳 琴晚睇完,劲期待,
今日见得闲就撞手神试下walk-in !
点知又有位㖞,就试下呀过江龙有几劲😏😏
香港既无老锅,用左台湾既天灯设计,
空间感够大,坐得舒适。
*温馨提示: 最低消费,每位HK$250
(汤底都位位$78啦,轻松🤣)
📌 无老锅香锅(中辣) $78/位
📌上选牛小排 $338
食落完全无牛味,无油香
📌日本黑豚腩肉 $198
食落爽口,但同样地欠缺肉味。
📌 手工滑(台湾直送)$168
🔹一品蟹滑膏: 带少少腥味,三款入面比较一般!
🔹瑶柱滑 : 成粒滑好多瑶柱,真材实料👍🏻
🔹手工虾滑: 食落有成粒虾,口感弹牙👍🏻
📌 水蜜桃沙冰
最后有个沙冰俾你解腻,
但系饮落太甜,又好人工味,一般🥲
总括嚟讲,香港店比台湾店贵好多,
而且质素一般,我都系挂住台湾试下,
所以唔会回头‼️🤣
=========================