呢个set系for 2 (2个人一定要叫同一样嘢).✨Butter Bun 餐包🍞就系牛油排包 配有牛油🧈🤤个外型好可爱,好易丝开5细旧面包~牛油味好香浓,质地松软绵密💛配埋牛油一齐食 牛油香更强😋😋.✨Steak Tartare🐮(配有5块薯片)牛肉粒粒烟韧弹牙 就咁食唔算好咸🐂,顶顶啲鱼子酱略带咸香⚫️,薯片薄而脆。一齐食又几夹 口感特别😋😋。我手痕试埋牛肉粒配少少餐包嚟食,Umm 都系配薯片夹啲🤣🔙.✨Maryland Crab Cake炸蟹饼呢个蟹饼系全人手制作👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳冇想像中厚实到冇空气感🤔,同埋炸衣好薄!里面真系啖啖蟹肉 肉感实净,仲带有啲海水味🦀。呢个我真系食唔够 仲想食多啲🫵🏻🥲.✨Lobster Bisque 龙虾忌廉浓汤龙虾汤浓稠,好creamy,龙虾膏味为主🦞汤里面得2旧仔龙虾可以咬下😂OK嘅~.✨Delmonico rib-eye 牛肉眼扒呢个main一开头先表演「火焰」🍾🔥,然后收返再摆盘~成块扒系好大块‼️生熟度刚好,零血腥味 亦都冇过熟而变嚡🥩👍🏻食落好多种味道 例如少少果香草香(?)、黑椒、咸味,唔洗配酱汁已经好好食😚。都有啲位偏肥 我就冇食𠮶啲位l
呢个set系for 2 (2个人一定要叫同一样嘢)
✨Butter Bun 餐包🍞
✨Steak Tartare🐮(配有5块薯片)
✨Maryland Crab Cake炸蟹饼
✨Lobster Bisque 龙虾忌廉浓汤
✨Delmonico rib-eye 牛肉眼扒
呢个main一开头先表演「火焰」🍾🔥,然后收返再摆盘~成块扒系好大块‼️生熟度刚好,零血腥味 亦都冇过熟而变嚡🥩👍🏻食落好多种味道 例如少少果香草香(?)、黑椒、咸味,唔洗配酱汁已经好好食😚。都有啲位偏肥 我就冇食𠮶啲位lu,但👦🏻话好有脂肪香。
-Side dishes: 西兰花+薯仔
西兰花蒜香味十足,好香口🤤🥦;薯仔就系四方形、造型好精致𠮶个🫵🏻外表好似好酥脆咁,估唔到食落真系实实净净嘅薯仔嚟㖞,外层微咸 调味唔复杂🥔
✨Profiterole
佢系类似puff+ice cream,配有朱古力酱🍫🤎雪糕好重whisky味🍸+🤏🏽雪糕甜味。
提早+$4xx订嘅 ✨「白朱古力tart cake🎂」
呢个名我乱作的 唔知佢叫咩名😂~呢个cake就系tart皮里面有2层嘅mousse(白朱古力+香草cream口味),好钟意白朱古力味够香甜🤍🤍。个馅唔系普通蛋挞馅𠮶种质地 估唔到系pudding质地‼️好有弹性〰️不过我就麻麻地Tart皮,唔太好食🥧
整体都好好食,质素对得住价钱嘅💵我最钟意都系每张枱都好阔落,空间感满满😍😍
2024-07-30
庆祝纪念