2012-11-19 138 浏览
放假到荃湾走一走, 无约人食晏, 自己一个人, 经过有一间法国餐厅, 有点估唔在荃湾, 仲要系兆和街(内街)有法国餐厅. 从窗望入去都ok. 睇下个menu, 有set lunch 大约70 - 80蚊, 我比佢个咸猪手吸引到, 因为好久未有食过脆皮咸猪手.坐下来, order咗一个法式洋葱汤同咸猪手. 个汤ok, 但跟汤嘅包唔掂, 皮唔脆, 心唔软. 猪手嚟到, 一望巳知中招, 只猪手个面只有两成皮系脆, 反个底望吓, 仲失望, 完全唔脆 攞刀锯落去, 锯到手软先锯开, 只猪手系几入樱桃味嘅, 但好靱. 再者跟咸猪手嘅唔系酸椰菜, 而系生椰菜. 食咗一半放弃, 我放低把刀, 个伙计就走过来问: 先生唔要嗱. 跟住帮我收碟, 佢好似知道食唔到咁. 跟住我想要多杯水, 佢都费事理我; 知我没下次. 找数成200蚊, 劣评.

2012-11-09