2022-09-17
呢排好鬼忙,但又好充实。星期六揾到buddy一齐chill 食个lunch, 对自己好d,唔想再饮茶,去左锯扒。对上一次食Pokka Cafe 系N前嘅事, 只系记得佢杯咖啡好香浓。今日入嚟食,俾佢一个$89扒餐吸引咗,但卖晒。咁转移食$139 +$49嘅上级草饲西冷牛扒套餐1. 西冷牛扒(上台3成熟)一上枱见到西冷厚度,就觉得物有所值。块扒上台时候系三成熟,待应话如果你想再熟啲嘅话,可以切完自己用块铁板整熟。呢个设计几好,小编因为咁分别食咗三成熟,半熟,同埋全熟既牛扒。食落去块肉系好软,易咬开的,但食到最尾嘅时侯,冻咗就会有少少筋。2. 冻滴漏咖啡第一啖饮落去系感受到佢滴漏咖啡㗎香,同埋咖啡味道系有深度。跟住食紧扒嘅时候再饮,啲冰开始溶咗,开始会淡咗少少,但咖啡味都仲系keep到,就应该系因为一开始有咖啡味道够深。到差唔多食完嘅时候饮,就系变咗茶记咖啡嘅味道。对我来讲,杯咖啡味keep到咁耐,都好唔错。3. 跟餐烟三文鱼沙律/温泉蛋+肉酱/意粉想讲呢堆都系正常嘅质素,唔会特别喜出望外。餐厅Lunch尾段都有等两张台,下午2:00后要排队。仲见到有啲外籍嘅客人嚟食,应该可能真系啱佢哋口
1. 西冷牛扒(上台3成熟)
一上枱见到西冷厚度,就觉得物有所值。
2. 冻滴漏咖啡
3. 跟餐烟三文鱼沙律/温泉蛋+肉酱/意粉
想讲呢堆都系正常嘅质素,唔会特别喜出望外。
餐厅Lunch尾段都有等两张台,下午2:00后要排队。仲见到有啲外籍嘅客人嚟食,应该可能真系啱佢哋口味。唔会赶人走,埋单每人$200左右,价钱中上,但物有所值的
味道: 9/10
服务: 8/10