❀ CoHee Studio #元朗 #💛 ❀❗️锦上路隐蔽文青Cafe 苹果脆脆蛋糕超出色❗️——————————————————假日同友人嚟到锦上路,谂住睇吓红砖屋同埋市集,特登嚟埋呢间位于锦田嘅人气良心Cafe😆喺锦上路站大约行10分钟左右会到。虽然位于一个隐蔽村口位,但系假日嚟到都几多人,店员会帮你留定名,有位嘅时候再call返你,所以都可以喺附近行吓(*☻-☻*)。.Cafe装修简约木系,唔系特别花巧,但用上玻璃幕墙,有阳光射入嚟嘅时候都几靓🌞另外Cafe系有左右两边,见到啲职员要不停两边走几搞笑🙈,但佢哋嘅服务态度真系几好。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 吐司配沙律Cafe主打呢类面包加上馅料配沙律,可以选择唔同嘅面包,另外沙律都可以再选择黑醋汁或者芝麻酱。♥ 小龙虾沙律 牛油果 三文鱼子 country bread $98 (4/5)小龙虾沙律夹杂着一粒粒细嘅小龙虾🦞有少少芥末味几香,不过就略为有少少盖过咗牛油果嘅味道。牛油果本身非常熟透,成个一齐食嘅时候会更加增添左沙律嘅顺滑口感~面包方面,通常系拖鞋包或者bagel,不过当日冇晒bagel,取而代之系country bread,外脆内少
❀ CoHee Studio #元朗 #💛 ❀
❗️锦上路隐蔽文青Cafe 苹果脆脆蛋糕超出色❗️
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷

☞ 吐司配沙律
面包方面,通常系拖鞋包或者bagel,不过当日冇晒bagel,取而代之系country bread,外脆内少少咬口。
小龙虾沙律 牛油果 三文鱼子 country bread

♥ 北海道带子 三文鱼子 炒蛋 洋葱 拖鞋包$98 (3.9/5)
另一款配料,相比之下较为淡味,主要都系蛋本身嘅香气,加上胡椒🙈。
有两粒北海道带子,未算系最顶级,不过以呢个价钱来讲算系好大粒同埋几弹牙,炒蛋亦都够晒滑身💕。
今次拣咗拖鞋包,感觉比起country bread更加抵食,因为有上下两块,口感就会稍为硬脆少少,但用嚟配上一少少蛋汁嘅炒蛋一齐食几好。
觉得两款吐司味道算几好,不过就冇太大惊喜。
北海道带子 三文鱼子 炒蛋 洋葱 拖鞋包

☞ 苹果脆脆蛋糕 $38 (4.5/5)
第一下见到个样同想像嘅有好大出入。。。点知原来超级好食🤩!
个卖相有啲似磅蛋糕,但口感绝对唔同。
表面有好香脆嘅crumble,内里系蛋香味超重又fluffy嘅蛋糕,再夹杂着少少苹果粒,暖暖地咁呈上,真系好特别,好出色💖!
苹果脆脆蛋糕

☞ Earl Grey Chocolate $38 (4.3/5)
朱古力同伯爵茶味互相平衡得好好,一饮嘅时候两者都会同时出现。
表现再加上顺滑嘅奶泡,仲配埋非常香口嘅杏仁粒,好饮又有心思💕。
Earl Grey Chocolate

——————————————————
✨整体味道: 4.1/5
✨环境装修: 4/5
✨服务态度: 4.3/5
✨性价比: 4/5
✨再访兴趣: 3.9/5
💞整体来讲
如果咁啱嚟锦上路可以一战呢间Cafe,不过就预咗周末一定要排队等位🙈食物上,大部份人嚟到都系嗌吐司配沙律,我觉得都唔错不过唔算特别,反而甜品更有惊喜🤩一定要试佢哋嘅苹果脆脆蛋糕!环境上其实有少少迫,但都有有少量打卡位,店员服务态度亦几好。

小龙虾沙律 牛油果 三文鱼子 country bread
北海道带子 三文鱼子 炒蛋 洋葱 拖鞋包