2022-01-22 232 浏览
天气不似预期,有少少雨但无阻我去揾好东西食既决心,近近地去左锦上路附近揾间Cafe慢慢坐A) 环境 ⭐⭐⭐⭐ (4/5)环境系唯一弹既地方,店铺分开两边,一边系落order连接厨房地方较细,另一边就只供用餐,整体地方唔算好大,座位算多,但落完order需要等店员经过户外再送到你面前💬虽然户外都系几步路,但始终天雨关系,感觉上都唔系太好,所以被扣左少少分。B) 食物质素 ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5)食物种类算多,同时质素真系有惊喜,咖啡叫左比较考功夫既Piccolo Latte☕,由于短笛🍼奶泡份量相对较少,好容易会因为控制espresso份量唔好而导致苦涩味盖过奶味,真心觉得咖啡师功力唔错,奶味同咖啡味平衡得好好,亦系尾段感受到咖啡豆既果酸🍒,再加上𠮶几粗杏仁真系好nutty,食物叫左蘑菇炒蛋加Begal,质素就不过不失,但绝对唔系Hea做,只系杯咖啡太高分C) 店员服务 ⭐⭐⭐⭐ (4/5)店员服务算友善亲切,只系我比较挑剔,虽然Menu入面有提唔同咖啡豆既特征,但如果可以由店员介绍多少少就更好,等客人可以了解多D唔同豆既特征,亦帮到客人选购自己钟意既味道。D) 性价比 ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/

A) 环境 ⭐⭐⭐⭐ (4/5)

B) 食物质素 ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5)

C) 店员服务 ⭐⭐⭐⭐ (4/5)

D) 性价比 ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5)

性价比方面,以32蚊杯咖啡黎讲真系完胜连锁大店,咖啡相当有水准,值得推介🙌
Piccolo Latte
Mushroom, Scrambled Egg & Parmesan Cheese
2022-01-22