2025-02-22 166 浏览
阿猪妈私厨 - 元朗私房菜锦田吉庆园250号盈汇坊地下G1号舖Tel 4400-3006由锦上路站 B 出口, 步行大约 3 分钟, 靠左会见到一个大招牌, 阿猪妈私厨。舖头地方很大, 我地一行7人, 被安排到偏厅, 自成一角, 地方吾似一般酒家, 反而有点乡村特色。店员虽然不算多, 但有热诚, 上菜又快, 有几道菜值得推荐。🎂 窰鸡香港吾多地方有窰鸡, 佢既窰鸡肉质鲜嫩, 吾干, 入味。🎂 碌鹅半只碌鹅, 份量够哂食, 有卖相有味道, 值得一赞。🎂 酸汤牛肉呢个系今晚最有惊喜既一道菜, 牛肉够新鲜, 酸汤带点麻辣, 加上金菇, 酸菜, 味道洽到好处。🎂 秋葵清新, 永受欢迎的一道菜。🎂 莲藕饼莲藕饼可惜令人有点失望, 应该是粉落重了, 咬落感觉吾到猪肉和莲藕。朋友都话宁愿佢做细块地, 少d 粉。🎂 炒粉丝都系比较失望的一道, 太干, 吾够味 。值得一提既系佢每碟份量都几大, 佢仲有自家制饮品, 清热有益, 我饮左枝罗汉果海底椰,饮完喉咙舒服左好多。 ❤️ 埋单每位$213, 以咁既环境, 服务, 味道, 我觉得是超值了。 下次再带朋友来试试。❤️ ❤️ #元朗#私房菜#阿猪妈私厨#chi
阿猪妈私厨 - 元朗私房菜

锦田吉庆园250号盈汇坊地下G1号舖
Tel 4400-3006

🎂 窰鸡
香港吾多地方有窰鸡, 佢既窰鸡肉质鲜嫩, 吾干, 入味。

🎂 碌鹅
半只碌鹅, 份量够哂食, 有卖相有味道, 值得一赞。

🎂 酸汤牛肉

🎂 秋葵
清新, 永受欢迎的一道菜。

🎂 莲藕饼

🎂 炒粉丝
都系比较失望的一道, 太干, 吾够味 。

#元朗
#私房菜