2022-03-17
乡郊泰菜💛旅行嘅感觉.山长水远去到锦田都系想chill啲hea游,估唔到仲揾到去秦国旅行嘅感觉!.1️⃣泰式炒金边粉($58)一上枱就已经出晒烟,仲堆到成座山咁,睇见都feel到好有镬气!金边粉炒得烟韧、加埋花生碎同柠檬汁就好泰式🍲.2️⃣香叶辣肉碎烩饭($58)肉碎都炒得好香好够热,捞埋饭食就好滋味,不过略嫌干咗啲🫥值得一赞嘅系啲碟都用咗泰式碟,更加感觉似去咗曼谷啲夜市食饭咁.3️⃣冻泰式奶茶(跟餐)冻奶茶竟然系唔使加钱!抵饮!可惜到访时仲有咳所以唔饮得🥲🫠评论唔到.4️⃣热柚子蜜(跟餐)正常发挥,滋润嘅味道☕️.性价比:🌕🌕🌕🌕🌘美味度:🌕🌕🌕🌕🌑独特性:🌕🌕🌖🌑🌑.@kokokbychao2 #thaifood #padthai #锦田黄店 #元朗黄店 #黄店 #黄色经济圈 #黄店推介 #美食推介 #良心小店 #香港好去处 #九龙好去处 #新界好去处 #性价比高 #香港美食指南 #852food #相机食先 #food #foodie #foodporn #foodiehk #hkfoodie #instafood #hongkong #hkfood #foodstagram #foodlover
1️⃣泰式炒金边粉($58)
2️⃣香叶辣肉碎烩饭($58)
3️⃣冻泰式奶茶(跟餐)
4️⃣热柚子蜜(跟餐)
正常发挥,滋润嘅味道☕️
性价比:🌕🌕🌕🌕🌘
美味度:🌕🌕🌕🌕🌑
独特性:🌕🌕🌖🌑🌑
@kokokbychao2 #thaifood #padthai #锦田黄店 #元朗黄店 #黄店 #黄色经济圈 #黄店推介 #美食推介 #良心小店 #香港好去处 #九龙好去处 #新界好去处 #性价比高 #香港美食指南 #852food #相机食先 #food #foodie #foodporn #foodiehk #hkfoodie #instafood #hongkong #hkfood #foodstagram #foodlover #食评 #食好西 #必食 #人气美食