2024-03-09
放假去做body check,本身打算去禧利街新分店食,点知睇错地图去左呢间分店Check完都已经1点,再搭车去到已1点45分,我们再纠缠拣边款鱼好,想试左口鱼,又想试黑线鳕鱼,最后都系拣大多数人都赞的石头鱼享用到买一送一呢个优惠,送的是蓝鳕鱼,落单后我们行到附近的海旁,揾左张长凳坐低,欣赏阵海景,屋企人行返去攞,热辣辣新鲜阵阵炸鱼的味道隔住个盒都飘晒出来石头鱼真系嫩滑,有新鲜鱼的味道,但唔系腥味,(本人是极怕腥唔太食鱼的麻烦人),屋企人就欣赏蓝鳕鱼多啲,觉得有种鳕鱼的香味2件鱼柳的外皮都极脆口唔油腻,一边近距离望住个海景,一边叹住个fish and chips ,几咁写意地要讨论下次试边款鱼薯条是粗扁身,同样极新鲜辣口脆薯香但系原来薯条是可以拣粟米,配粟米感觉上健康啲,内心的罪疚感又可以减轻啲
薯条是粗扁身,同样极新鲜辣口脆薯香