2015-05-05 1022 浏览
本身同朋友一心打算去沙嗲王,就search左open rice,其实系想去另一间,但错有错著,去左呢间好高质既餐厅!呢间餐厅无特定既国家特色,咩类型既茶式都有。系呢到食野,总体评价都好好,唯一失望既系,我叫左3-4样菜式,都无晒!但转左其他,都好满意!泡菜炒年糕我十分十分钟意既菜式!佢酸酸地,年糕炒到几入味,辣辣地,好开胃!佢泡菜都落得好多,绝无偷鸡架!鳗鱼炒饭佢一放低个一下,已经闻到香味!都算几大碟,都唔系太食得晒。入面有好多鳗鱼肉,食落好有口感,超好味!但如果再咸多少少就好。炸馒头佢炸得好香脆,外脆内软,但又唔系炸得太干身,唔似食饼干!我既食法,系将馒头撕开一半,用泡菜夹住黎食,一流呀!炸虾卷呢道菜就不过不失啦!同一般食到既炸虾卷差唔多,但抵赞既系咬落啖啖都系虾肉!光芒四射呢杯野饮都几抵饮!好多芒果肉,有芒果沙冰,又有珍珠!名正言顺光芒四射!食品质素就非常满意,唯独侍应成日都听唔清楚落单既野,要重复几次。不过都会再帮衬!

泡菜炒年糕

鳗鱼炒饭