2019-11-30 680 浏览
夏面馆系各区都有分店,今日好想食上海菜所以就简左呢度,门口有手画既挂画,入面既中式装修配埋木枱木椅,再加上黑白瓷砖,十份有风格川味口水鸡面 $60大大碗既上海面,份量十足而且面既软硬适中,汤头清甜,川味口水鸡辣味十足,鸡肉食落嫩滑,再配上熏蛋,烟熏味香浓又带少少流心蛋黄,更添风味,不错夏味熏蛋 $13只干扁四季豆$55镬气十足既四季豆,大大碟非常青绿,肉粒调味十足,加入四季豆爆炒后十分香口,食完唔会有渣,果然系出名既菜式,正!松鼠桂鱼 $198原条桂花鱼拆骨再炸脆,再配上松子酸甜酱,卖相一流,满满既甜酸酱布满桂鱼,见到都已经口水流桂花鱼炸得非常酥脆,脆卜卜既表面内里既鱼肉依然十分鲜嫩,而且食落无骨,岩晒我呢啲唔中意食鱼骨既懒人,淡淡肉最正!最吸引既系每口都有满满既甜酸酱,食完一啖又一啖,酸酸甜甜既味道刚好,十分开胃,男女老幼都岩食,极度推荐既一道菜,十分之满意!到甜品既时候:高力豆沙 $36松软既包上面洒满糖粉,而入面有大量既红豆蓉,食落非常满足,甜蜜既红豆无得顶另外仲叫左个 擂沙汤丸 $30新鲜热辣嘅汤丸,冒住烟上枱,一咬落去芝麻爆晒出黎,烟韧既芝麻汤丸,甜品既一流选择!总括来说,我

川味口水鸡面 $60

夏味熏蛋 $13只

干扁四季豆$55

松鼠桂鱼 $198

甜品既时候:高力豆沙 $36

另外仲叫左个 擂沙汤丸 $30

总括来说,我最最最钟意松鼠桂花,一定会带埋屋企人黎试下,十分推荐!

• 松鼠桂鱼
  • 夏味熏蛋