2024-07-23
原本谂住食烧味饭行到过嚟冇开门,咁就试吓食猪什粉啦,之前行过好多次都冇食,因为店舖真系太细,但今晚食咗真系有惊喜㖞👍🏻👍🏻👍🏻我系好钟意食内脏嘅人,猪牛鸡嘅内脏都好钟意😎我叫咗碗"足料猪什汤",净猪什嚟嘅,冇粉面,因为我想食多啲内脏🤣 加咗$10花甲仔,再加咗$10枸杞叶,盛为$98!里面有瘦肉、猪肺、猪肚、猪心、猪润、粉肠,火候煮得几好,唔会过熟硬晒,汤底超级甜,忍唔住攞只大匙羹饮晒!份量都算多,好饱👍🏻👍🏻我老公一向嘴刁都赞好味!佢叫咗三𩠌,猪肺、猪肚、猪心,配公仔面,都系成碗食晒,饮晒成碗汤😎除咗有辣椒油,仲有辣菜脯放喺枱面可以任加嘅,不过我同老公都唔食辣,所以就冇加到!睇返介绍,自设猪肉档,大埔元朗天水围都有猪肉档,保证来源新鲜👍🏻但系店舖真系非常之细,只有三张折台即系六个位,而且冷气唔够,始终都系冇门嘅,有冷气都走晒啦!大热天时嚟到仲要饮晒成碗汤,大家嚟试嘅时候真系要有出汗嘅准备🤣🤣但系为咗食好嘢,我就唔怕热嘅😁😁
我系好钟意食内脏嘅人,猪牛鸡嘅内脏都好钟意😎