2021-09-23
好钟意The Butchers Club嘅装修 🌟一边窗对街 有一边系半开放式对内街 唔想太open可以落红白蓝帘 🔴⚪️🔵 放工时间会成日见到一大班人企喺呢个位度吹水饮啤酒 感觉好chill 🍻👫👭我怕热 所以都系坐返窗口位 因为有一边系半开放形式而且厨房又系开放式所以初初坐低觉得有啲热 不过饮咗两啖啤酒就凉快返喇 🤤佢哋嘅牛系用熟成牛肉 米芝莲推介咗好多年 每次都无令我失望 里面一定系粉红色 肉汁多牛味浓 包系煎过所以少少脆又好软熟 🍔今次叫咗The Hot Mess 由于落咗太重手酱汁 食到好Lea hea 而酱汁蜜糖味过重 偏甜所以无咗墨西哥应有嘅辣味 如果辣返啲会好啲 始终唔够hot 另一个系The Texan 入面个洋葱焦糖咗令本来生洋葱嘅苦涩味无咗 不过件炸洋葱食咗一啖就跌咗出嚟 所以索性分开嚟食 🍔🍔总括嚟讲 都系The Classic最好味而佢嘅Truffle Fries就好抵赞 炸到脆口又重truffle味 仲有我超钟意嘅芥辣任吱 🥤🍺💰The Hot Mess $80The Texan $80Truffle Fries $38Coke Cola 跟餐 $10Stel
总括嚟讲 都系The Classic最好味
Stella Artois on tap $70
👉🏻The Butchers Club
湾仔兰杜街2号丽都大厦10号地舖
__________
#湾仔美食 #米芝莲推介 #熟成牛 #熟成牛汉堡 #汉堡 #汉堡包 #汉堡控
#burger #burgerlover #dryagedbeef #dryaging #dryagedbeefburger #thehotmess #thetexan #trufflefries #stellaartois #beerontap #dryaged #burgerporn #draftbeer ##draughtbeer #thebutchersclub #michelinguide
#バーガー #ハンバーガー #フライドポテト #トリュフ
__________