朋友成日话黎亲SOGO都要黎买年轮蛋糕, 今次谂紧买咩去做甜品就醒起呢间蛋糕店, 上网SEARCH下睇下买plain 既年轮好D定有咩特别味大家会推荐呢~~ 见到一个好似系限量既日本苹果年轮蛋糕, 见网上面写佢真系好足料, 放成个苹果入去架~见佢真系好特别又几得意, 就行去问有冇货~ 佢话仲有两个, 我就入手左一个~ 不得不说, 日本人既包装都真系靓既~ 装饰到好似个真苹果咁~ 送比人既话都真系几大体~番到去我切开黎睇, 一层层既年轮蛋糕真系几靓~再见到个几通透既苹果, 真系忍唔住放佢入口蛋糕好软熟, 不过呢如果切得太细片, 苹果系会跌落黎~ 贵气即时下降~ 哈哈~~入口呢, 蛋糕入口少少甜, 少少蛋味, 唔系软棉棉既都有番D口感~而苹果就比较夹甜, 当然又不至于一个FRESH既苹果咁口感, 但你会觉得几refreshing. 蛋糕同苹果互相配合,唔会觉得好腻, 对我黎讲稍甜。终于试到年辆蛋糕啦, 送礼比朋友既话可能会再买, 自己既话好似冇咩冲动呢~ KEKE

日本苹果年轮蛋糕

日本苹果年轮蛋糕

蛋糕同苹果互相配合,唔会觉得好腻, 对我黎讲稍甜。

外卖自取