2022-01-25
讲起坚尼地城,大家一定最钟意佢既天空之镜啦~ 影完靓相、你哋又有冇留意海旁其实都好多正食肆可以打卡享受一番呢? 今日独乐乐~ 望住个海、食啖串烧、饮杯梅酒😜 Enso个门口望落劲似一间型格酒吧😆其实系一间主打串烧的日式居酒屋🏮~ 我好钟意佢时尚简约嘅设计~串烧款式都几多,特别系鸡类的,而且仲有前菜、沙律🥗 同各式小食~ 今日唔算好肚饿、点咗几样自己最钟意嘅嚟食❣️🔹日本水果蕃茄沙律水果茄真系好好食!色泽鲜艳、鲜甜多汁~ 新鲜沙律菜又fresh又开胃!🔹自家制免治鸡肉棒呢个一定要食呀~ 软滑鸡肉同鸡软骨的双重口感,加上特制酱油同日本嘅蛋黄,非常好食😋🔹鸡柳(明太子酱)微辣咸香嘅明太子酱令软腍鸡柳更具风味!🔹烧鹅肝精致的装饰~ 表面烧得微微焦香,入口即溶😍🔹鹿儿岛A4和牛串和牛油脂分布平均、肉质柔嫩、味道浓厚🤤🤤🔹冲绳泡盛梅酒果味丰富,清新梅子味和香气遍布口腔,丰满而不腻口。少饮酒又怕”kang”嘅我都好钟意! 既然好多事控制唔到,由享受一餐美食开始,起码对自己好一点❣️
🔹日本水果蕃茄沙律
🔹自家制免治鸡肉棒
🔹鸡柳(明太子酱)
微辣咸香嘅明太子酱令软腍鸡柳更具风味!
🔹烧鹅肝
精致的装饰~ 表面烧得微微焦香,入口即溶😍
🔹鹿儿岛A4和牛串
和牛油脂分布平均、肉质柔嫩、味道浓厚🤤🤤
🔹冲绳泡盛梅酒