2018-05-27 2517 浏览
朋友介绍呢间喺中环嘅啤酒馆, 话佢地整嘅青口真系好正,所以趁住假日前夕带我黎叹下 六点几黎度都已经几多人下,以外藉人士居多,呢度仲设有露台位,摸摸酒杯底,望望中环街景,气氛唔错 餐垫就系Menu,呢度嘅侍应都系外藉人士,全英文对答,点餐嘅事就交比朋友搞掂 。 呢度嘅撚手小菜 - 青口有成六款口味, 除左招牌忌廉口味,仲有喇沙Laksa、 地中海Mediterranean、白酒Mariniere、 Hoegaarden同埋蕃茄口味Provencale, 另外可以拣半公斤或者一公斤青口份量 虽则呢度系啤酒屋,不过唔饮酒嘅呢度都有好多mocktail选择。好似我地咁就叫左清新开胃嘅Cardinal Punch同 Monk-ie Business,份量都算大杯。 头盘先来一客Classic Caesar Salad, 爽脆新鲜嘅罗文生菜,配合充满奶香嘅酱汁,仲有大量巴马臣芝士,味道唔错 今次点左Frites House Mussels, 系呢度嘅招牌忌廉青口,1/2KG份量两个人岩岩好!! 青口索满汤汁,非常之鲜味啊,确实是这里必点的菜式 每份青口均附送薯条及自家制法包, 面包外脆内柔软烟韧,
虽则呢度系啤酒屋,不过唔饮酒嘅呢度都有好多mocktail选择。好似我地咁就叫左清新开胃嘅Cardinal PunchMonk-ie Business,份量都算大杯。
每份青口均附送薯条及自家制法包, 面包外脆内柔软烟韧,真系几好食
青口汤底用左蕃茄、白酒同忌廉, 个人认为用黎蘸面包食都好正,友人仲当汤咁饮左成碗添
Norwegian Salmon Fillet 呢度嘅主菜都份量十足,相信是要迎合外国人的胃口吧。就好似呢条三文鱼相当厚身而又嫩滑非常,底下 的鱼皮和配菜薯仔粒也很香口脆卜卜
Rosemary Roast Chicken 单看卖相已经值得给很高分。跟友人分别吃掉半边烤鸡,鸡皮金黄酥脆,鸡肉嫩滑多汁,带淡淡迷迭香的香气,好满足的一顿饭
  • Frites House Mussels