2009-03-27 16 浏览
之前听个friend介绍话几抵食,咁我本身又好钟意食牛肉,所以禽晚去试下。一去到见到都几多人等位,我地都等咗大半个钟。门口有好多海报,话呢排庆祝太子店开张,所以将$100个餐,减至$88(清汤底)。我地选了个$120餐,系日式汤底,煲汤拎到嚟果时,只系见到成盘「红色嘢」,有少少惊吓,但食落又几好味,啲汤系甜甜地。去之前都有睇过openrice个评分,都有啲担心职员态度差,但我都觉得acceptable,有两个职员态度几好,主动refill肉和水,系有一个女仔面黑黑咁。不过最搅笑系,我地食食下,可能系电压关系,成「条」枱突然停电,要等一阵先resume返。最后,我地2个人食咗2碟牛肉(大)和1碟猪肉(细),另加两碟蔬菜加乌冬和雪糕。所谓大碟,就系一开首佢拎嚟果碟既份量算「大」,我地惊食唔哂又想试,所以猪肉叫佢俾细碟就得勒。有少少建议,佢地应该提供多对「公筷」俾人夹生肉 ,同埋点解无spoon?仲有想问下浸住个「勺」啲水,究竟系新加落去呢,定放左好耐呢?我啱啱坐低望,好似有少少污槽,不如好似一般酒楼咁,个客未坐低时,先放喺枱面,等个客自己洗下,会唔会好啲??

2009-03-26