2018-09-17
其实知道有呢间餐厅好耐,因为好多朋友成日都会post呢间餐厅嘅相,因为呢度既装修好靓好特别,咁今晚朋友生日,我就book咗呢间餐厅同佢庆祝啦。呢度嘅cocktail全部都好有特色,我同朋友就一人叫左一种分别交换试吓,我就叫左呢个好可爱嘅鸭仔cocktail。估唔到佢除咗靓之外,原来都好好饮㗎㖞,佢有啲爆炸糖,沟埋一齐饮个感觉好特别好fresh。我哋仲要左呢个海鲜拼盘,一上枱,大家都差啲哇一声。估唔到咁抵嘅价钱,个海鲜拼盘可以咁大个。入面有蟹,有虾,有鲍鱼,青口等等,全部都好新鲜,估唔到一间酒吧都可以有咁新鲜嘅海鲜拼盘呀。我哋仲叫咗半打蚝,啲蚝好大只而且好新鲜,海水味啱啱好,搞到我哋食完仲想叫多半打黎再食呀。我哋仲叫咗个牛扒,牛扒煮嘅时间啱啱好,唔会太生又唔会太熟,而且食落就知道系高级嘅牛,真系好好味,牛味好够。最后就梗系食甜品啦,其实呢个甜品系今晚嘅主角黎嫁。因为见到佢好靓,所以好想黎食同影相。一上枱嘅时候,大家都忍唔住拎电话出嚟系咁影,因为佢有一d 干冰,睇落喷哂烟咁呀。佢唔单止靓,而且上面啲甜品都好好味,特别系有几粒朱古力,完全唔马虎㗎。呢间餐厅原来唔单止得外表,食物嘅质素都好高,
呢间餐厅原来唔单止得外表,食物嘅质素都好高,我地都决定下次一定要试埋佢𠮶几间分店啊。