2022-04-15 965 浏览
今次系第二次嚟,上一次已经系差不多一年前啦!上年黎嘅时候,我哋系唯一一组客人,今次嚟,满座都不特止,仲有人喺出边等位添!一入到黎,已经好满意啲冷气好足!不过亦因为咁样,嘢食好容易就会冻,所以记住唔好用太多时间相机食先,快快食落肚!不过讲开又讲,佢杯热茶系可以由坐低到走,都系出紧烟嘅⋯⋯唔知点做到的今次叫咗个贵啲嘅lunch set $268 ,仲有得免加一我拣咗鲍鱼,鹅肝同炒饭,不过都偷食咗隔篱𠮶个嘅牛全餐最唔好食系沙律,有啲出咗水,沟淡咗啲沙律酱。面豉汤够热,唔会话过分死咸,个样都几靓。鲍鱼加咗黑松露酱,好香!大虾劲好食!!浓浓嘅虾膏味,又爽口最后用埋啲沙律菜点埋啲汁份牛都好味,不过隔离啲炸蒜先至系重头戏!香口唔油腻鹅肝我就觉得冇乜特别,其实去边间食嘅味道都差不多,不过佢隔离个伴碟用咗红酒啤梨,呢个我觉得几出色!个炒饭有樱花虾,炒出嚟粒粒分明,唔错,但系真系好大碗,最后我都食唔晒⋯⋯炒菜就普普通通啦,正常质素。最后我觉得个甜品有啲敷衍,不过算啦,整体嚟讲我觉得比得呢个价钱算好抵食!其实有啲想同厨师交流,但系佢个样有啲严肃,好专心咁帮我哋准备食材,我就费事打搅佢

唔知点做到的

我拣咗鲍鱼,鹅肝同炒饭,不过都偷食咗隔篱𠮶个嘅牛

最后用埋啲沙律菜点埋啲汁
份牛都好味,不过隔离啲炸蒜先至系重头戏!香口唔油腻