餐厅: 金記冰室 (康怡廣場北座)
资讯:

2018-12-30 213 浏览
康怡广场开了一间金记冰室,我地又多了一个饭堂嘅选择。今晚屋企无人煮饭,唯有落街食金记。晚饭时间超多人排队,睇黎大家都唔想煮饭。等了十几分钟,终于坐低了。细佬二话不说就要食铁板西冷,爸妈就要正正经经食小菜白饭,所以就叫铁板西冷牛扒,凉瓜炆鱼柳,风沙炸豆腐,金银蛋肉碎浸时蔬。西冷牛扒好大块,差不多有整块铁板咁大,切落去好冧,啱啱七成熟,食落好有牛味,一d都唔老,正,比大x乐果d好得多。凉瓜鱼柳份量好大,凉瓜好爽脆,唔会好苦,略带甘甜。班腩炸得好脆,炸粉好薄,鱼肉好滑。金砖风沙炸豆腐好滑,唔系一般嘅滑,系非常滑,炸粉非常非常嘅薄,外脆内软,非常好味。金银蛋肉碎浸时蔬好清,个汤好甜,即使唔系炒都一样咁好味。原来想叫杯咸柠七,结果原来系无,咁唯有叫杯冻柠宾顶住先。

凉瓜炆鱼柳

金砖风沙炸豆腐

金银蛋肉碎浸时蔬好清,个汤好甜,即使唔系炒都一样咁好味。
金银蛋肉碎浸时蔬

原来想叫杯咸柠七,结果原来系无,咁唯有叫杯冻柠宾顶住先。
冻柠宾
凉瓜炆鱼柳