2008-03-12
3月12日早上10点,因工作关系第一次去到坑口站揾食,结果坐低就恶梦开始!我去的是连理街分店,唔知系咪=蓝湾畔.我去的是这个商场中的大快活:http://www.thelane.com.hk/chi/intro.html我一放低份吉猪炒蛋,发觉点解吉猪会有反光既!细心一望,原来系铁丝黎架!于是即刻去揾经理投诉佢用手破坏证明后,话可能系来货出左问题,说换过一份俾我.我拒绝更换,佢就话退返钱俾我,并想拿回去俾其他人睇,我都拒绝呢个要求,要睇就叫厨师出来睇,因为我已经打了去食环处,佢地帮办黎紧.为左保存证物,我结果推迟个job,坐足近一小时等食环处黎.佢地现在带走了块吉猪,不过佢地话睇返厨房个炸匣系烂烂地,D铁丝应该系咁样黎!等排期可能要上庭做证!不过本人觉得一个炸匣几钱个呀?如果我一啖咬左落去应该都几大镬,该铁丝粗过长过正常钉书钉.以后都唔敢去大快活.