餐厅: 清玉
资讯:

2019-01-23 293 浏览
唔好意思,今日要讲返黑糖系列,仲还原基本步,饮一间对我黎讲系香港台饮界中同「贡茶」差唔多地位既「清玉」,两间都系老字号,同埋系香港分店数目众多,好似梗有一间系你左近咁,而女生们都中意去既「旺中」,当然都有一间饮品店内外「旺中」有一个角落系以食物为主,有小食、熟食、饮品,而当中都有清玉,每次行过其实都真系好少入去帮衬,因为旺角区有太多选择,系我地个LIST中好少会冇啦啦去饮清玉,因为都其实好少饮清玉,都冇觉得有咩特别,今日帮衬系因为佢做紧特价。饮品选择睇中佢个黑糖铁观音珍珠奶茶同埋黑糖珍珠奶茶,因为原价$27,现家两间分店,分别系旺角中心同埋旺角登打士街分店做紧$20,优惠期系1月14-27日,几抵饮。 黑糖铁观音珍珠奶茶 $20(原价$27)我都知道「清玉」既招牌系铁观音奶茶,呢杯再加上手煮冲绳黑糖同埋4.3明治奶,挂杯纹好靓,搅匀后铁观音味真系好浓,黑糖味超级重,不过就重到有啲过甜,同埋奶味相对较弱,建议叫少糖或半糖,相信味道会更平衡,但以$20饮到一杯鲜奶冲成既黑糖珍珠奶茶,系市价黎讲真系抵饮。要系香港既台饮界生存,其实真系要动下脑筋,实在开得太多太恐怖,基本上台饮店多到好似便利店

饮品店内外

饮品选择

黑糖铁观音珍珠奶茶 $20(原价$27)
黑糖铁观音珍珠奶茶(原价$27)
黑糖铁观音珍珠奶茶(原价$27)

要系香港既台饮界生存,其实真系要动下脑筋,实在开得太多太恐怖,基本上台饮店多到好似便利店咁多,「适者生存」好岩用系近呢一、两人年既台饮界行业。
2019-01-22