2024-01-13 334 浏览
今日约左个好耐冇见嘅朋友食饭倾计,我book左呢间系皇悦酒店入面嘅铁饭碗,地方坐得好舒服,有私人空间倾计,店员们都好有笑容同礼貌,令我地食得好惬意。见到餐牌都好多选择,比较多马来西亚菜式,亦有中式,菜式都好精致。前菜小食店员上左一大碟炸虾片,块块都香脆,仲有个充满海鲜香嘅辣椒酱伴碟,一路食一路等嘢食嚟,好滋味。🥢香茅烟熏脆皮鸽 $88脆皮鸽一上枱就已经充满好香嘅烟熏味道,咬落肉质嫩滑唔会干,店员仲好贴心比左手套我地食👍🏻🥢炭烤黑毛猪肋骨猪肋骨好大件,猪肉伴随住炭烤味道,啖啖肉之余另有一番风味,仲有一个微辣嘅黄椒汁点黎食,咁样配搭嘅猪肋骨第一次食又好好味,好有新鲜感,餐厅仲有六杯青柠汁跟埋系去油腻感💯🥢马友咸鱼煎肉饼煎肉饼好香口,脆皮边边,食落去唔会过咸,份量仲好多。🥢马拉盏四大天王四大天王中有椰菜花、茄子、臭豆、四季豆,望落好丰富,整得好热辣辣,用马拉盏炒嘅风味同滋味都十足👍🏻🥢鲍鱼鸡肉粒烩饭烩饭份量好多,先满足左视觉,鲍鱼食落鲜味弹牙,饭香而且饭内鸡粒好多,好抵食。美味晚饭点少得糖水,我地本来已经食得好满足,但系见到甜品好吸引,所以都决定叫黎试下。🥢椰汁芋圆紫米露🥢金银摩摩喳喳两款糖

🥢香茅烟熏脆皮鸽 $88
香茅烟熏脆皮鸽

🥢炭烤黑毛猪肋骨
炭烤黑毛猪肋骨

🥢马友咸鱼煎肉饼
煎肉饼好香口,脆皮边边,食落去唔会过咸,份量仲好多。
马友咸鱼煎肉饼

🥢马拉盏四大天王
马拉盏四大天王

🥢鲍鱼鸡肉粒烩饭

🥢椰汁芋圆紫米露
🥢金银摩摩喳喳

两款糖水都唔会太甜,椰汁芋圆紫米露充满椰香味,芋圆大粒软糯👍🏻
金银摩摩喳喳入面嘅蕃薯食落好粉,口感好好👍🏻
香茅烟熏脆皮鸽
炭烤黑毛猪肋骨