2019-03-10
2020年3月9日 星期六约咗女朋友今日去湾仔婚纱展览,去之前决定食啲嘢先,费事越行越肚饿经过见到呢间餐厅好似唔错,又好似好耐冇食过中菜,一于入去试吓入到去发现餐厅都几大,有好多枱但人流唔算太多,可能未到中午时间午市套餐有前后两页,选择都算丰富,价钱又实惠,好快我哋就有左决定,叫两个餐可以share首先系黄金虾球配菜饭,虾球用咸蛋黄炸得好香,除咗虾球之外仲有南瓜片都用左咸蛋黄炸,好香口。呢一个泡饭好特别,原本以为只系清汤,冇谂过原来系龙虾汤,饮落去有淡淡的龙虾味,配料除咗有斑粒之外,仲有其他海鲜同埋唔同嘅菇菌,每一啖食落口都有好多料,好丰富。成个泡饭根本两个人都食唔晒,实在系太大份,应该揾多一个人嚟食。整体感觉唔错,价钱比快餐店贵少少,不过味道同材料都丰富过快餐店好多。