2020-06-22
今日同屋企人黎开呢边探呀公,好耐都冇一齐出街食饭,于是喺佢屋企附近食嘢,呢间大排档系佢成日都会帮衬,仲大赞呢度嘅小炒菜式够镬气!!于是就惣水呢间食喇~~😁😁😁😁呢度系旧式嘅熟食中心,好有七、八十年代既怀旧色彩😍😍虽然呢度系露天,但系都会有帐篷遮太阳,又有风扇,空气都十分之流通👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾唔惊食到热辣辣出晒汗😏😏😏而且地方都好干净!!比起困系冷气房度食多国菜,呢度更加有香港特色😜😜😜😜难怪公公指定一定要嚟呢度食饭啦🥳🥳避风塘炒蚬好野味好够辣🤪🤪 蚬嘅份量都好多!!钟意辣嘅朋友一定唔可以错过呢碟𩠌~~~~~佢嘅辣味系食完之后都仲徘徊喺个口入面!!久久不散😚😚😚😚😚胡椒猪肚汤好足料!猪肚又大份,又多😋😋胡椒味够浓,热辣辣饮真系好鬼正👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾班头腩每一旧鱼都好大块,又多肉! !肉质都好嫩滑🤗🤗🤗仲有支竹同豆卜🙂🙂🙂🙂正啊鬼马炒牛肉原来系油炸鬼加马蹄一齐炒牛肉,仲有啲云耳添~~~个油炸鬼炒到好香脆😱一啲都唔似平时用嚟送粥嘅油炸鬼😍😍😍连我唔太喜欢食油炸鬼嘅人,都好钟意食😜😜😜😜冇咩油腻嘅感觉🤩🤩配埋爽口嘅马蹄同埋云耳,真系好正呢碟炒牛肉😍😍😍😍 脆炸小棠菜入面原来夹埋左墨
避风塘炒蚬
胡椒猪肚汤
班头腩
鬼马炒牛肉
脆炸小棠菜
入面原来夹埋左墨鱼滑同小棠菜一齐炸😱😱😱好新鲜嘅配搭!!点埋个甜酸酱黎食,简直一流👍🏾👍🏾每一够仲要好大旧添!!
总括而言,呢间系性价比非常之高嘅大排档,全部都系大大碟,而且价钱好贴地!!难怪我哋嚟食嘅时候,呢度坐满晒客啦🤩🤩🤩🤩🤩
避风塘炒蚬$98
胡椒猪肚汤$88
班头腩$148
鬼马炒牛肉$88
脆炸小棠菜$138
头档大排挡 (荃湾)
荃湾曹公街8号香车街街市熟食中心1楼9号舖