2024-08-26 568 浏览
今日约咗两个朋友食饭,有个朋友临时有嘢做要9点先收工,朋友就提议去佢工作地点元朗食,时间差不多我们相约去又新街,朋友推介多多鸡大排档,朋友仲话开到零晨四点,再夜啲都无问题。即时点了几个招牌小菜,招牌即烧炭火靓鸡及瓦缸炭烧猪颈肉,呢两个菜式即叫即制作,其他地方好少食到真正炭烧,好香炭火味道,鸡皮好脆却少了肥腻感觉,猪颈肉同样外脆内嫩点泰式酱汁更惹味。炸大肠炸到大肠皮脆卜卜,里面又唔会干身,火喉控制啱啱好。沙嗲金菇牛肉啫煲,上枱时仲啫啫紧,火气十足,沙嗲味够浓但唔会咸,牛肉嫩滑大大煲,唔会粉丝多过牛肉,真材实料。东江炒米粉有虾米、虾皮、鱿鱼须等炒米粉,有好香虾味有鲜味。多多鸡大排档值得推介之处,没有华丽嘅装潢,以出品说话,相信厨师功力系有料到,好耐无喺其他地方食到咁有镬气嘅小菜,回味。
炸大肠炸到大肠皮脆卜卜,里面又唔会干身,火喉控制啱啱好。
东江炒米粉有虾米、虾皮、鱿鱼须等炒米粉,有好香虾味有鲜味。
  • 脆皮炸大肠
  • 招牌即烧炭火靓鸡