2023-03-22 859 浏览
朋友成日都话鹅颈桥街市上边有间大排档好好食,夜晚仲系全层都系佢哋,今晚掉低老公几位女士自己去麻甩一下😎我哋上到去6:00已经好热闹好多人,哥哥仔都做到冇停手🥢椒盐鲜鱿椒盐鲜鱿粉浆唔厚,鱿鱼冇过熟,香脆松化炸得啱啱好,🥢椒盐赖尿虾椒盐赖尿虾好新鲜同埋肉质好弹牙鲜甜,同埋相对佢呢度嘅椒盐赖尿虾比出边嘅平,但系味道唔会输比出边几百蚊碟嘅🥢豆豉鲮鱼油麦菜豆豉鲮鱼油麦菜系一个清爽嘅菜式,油麦菜新鲜脆口再加豆豉鲮鱼𠮶种香,镬气十足,我自己屋企完全整唔到呢种味道🥢杨州炒饭杨州炒饭都系味道好好,粒粒分明炒得又够干身🥢蚝饼最后就系炸蚝饼啦,啲蚝饼炸到好香脆,大大旧饼,啲蚝又新鲜。加埋啲鱼露点黎食真系一流。不过号饼真系趁热食比较好🤭总括嚟讲啲野好好食,大排档就系食佢嘅镬气,不过我哋走嘅时候喺䢂口已经排晒队等啦,可想而知佢哋嘅食物好食到全层都唔够楚💙

🥢椒盐鲜鱿
椒盐鲜鱿粉浆唔厚,鱿鱼冇过熟,香脆松化炸得啱啱好,

🥢椒盐赖尿虾

🥢豆豉鲮鱼油麦菜

🥢杨州炒饭
杨州炒饭都系味道好好,粒粒分明炒得又够干身

🥢蚝饼