2022-06-05 272 浏览
今日约了朋友食Lunch,由于佢Lunch时间得1 小时,所以我就去了朋友公司附近餐厅等他。呢间餐厅坐位宽阔,门面光鲜,就决定入去食住等朋友啦。我见餐厅食物价钱都唔太贵,选择又多,我最后决定叫午餐,蜜椒薯仔牛柳粒小菜客饭。原来佢系一碟𩠌,好似叫小菜咁,大大碟,卖相相当不错,色香味俱全。一个人食,份量一定足够。薯仔有咬口,唔会烂晒,甜甜哋,𩠌饭一流。牛柳粒炒得好有镬气,好入味,配上蜜汁,估唔到咁好味。白饭一大碗,小菜一大碟,味道又唔错,加埋饮品都系六十几蚊,讲真,个小菜咁嘅质素,我觉得好抵食,所以我都叫朋友一齐叫呢个餐。朋友都大赞好食,话下次佢自己放Lunch 都会落去食。

蜜椒薯仔牛柳粒
蜜椒薯仔牛柳粒