餐厅: Hungry Monkey (金朝陽中心二期 - Midtown)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
1K
2023-03-03 64 浏览
政府取消口罩令, 大家可以开心四围去食野,  想起 人气地点登龙街, 马上去逛逛, 食店真多.......见到招牌, 有一间好熟悉, 之前有食过佢嘅分店, 就系 ”肚饿猴子”  -  Hungry Monkey .好啦, 就入去, 因为都系钟情于居酒屋! 入边环境好朴素亲密, 枱之间有距离, 但系又不失热闹嘅感觉, 铁板烧同吧枱长长的 ,  几热闹.我们今晚就选择咗一张梳化小餐桌, 适合饮杯倾偈.札幌生啤, 冰凉好饮,  唔错. Menu  食品多 选择, 点餐无难度.  冷盘小食:  芥辣八爪鱼,  少辣, 八爪鱼已切左粒粒食落爽口,  弹牙开胃.铁板烧香喷喷, 先点个铁板主菜, 猪肉御好烧, 上面嘅木鱼在舞动, 好有日本风情, 猪肉香味香浓, 仲好杂菜, 入口唔觉油腻, 加上浓厚嘅酱汁,  够晒味, 唔错.铁板烧圣子, 送酒最好. 圣子 鲜甜无比, 弹牙又鲜味,   蒜蓉葱花铺面, 食得美味.唐扬鸡翼, 外皮烧得香脆, 鸡肉鲜嫩.铁板活北寄贝,    味道好, 师傅好窝心切了粒, 方便饮酒.北寄贝肉质鲜,  yummy !铁板烧羊架, 脂肪脆脆地, 好香有口感, 又有肉汁, 同出边
好啦, 就入去, 因为都系钟情于居酒屋!
我们今晚就选择咗一张梳化小餐桌, 适合饮杯倾偈.
札幌生啤, 冰凉好饮,  唔错.
Menu  食品多 选择, 点餐无难度.
芥辣八爪鱼
铁板烧香喷喷,
先点个铁板主菜, 猪肉御好烧,
猪肉御好烧
铁板烧圣子, 送酒最好.
铁板烧圣子
唐扬鸡翼, 外皮烧得香脆, 鸡肉鲜嫩.
唐扬鸡翼
铁板活北寄贝,    味道好师傅好窝心切了粒, 方便饮酒.
铁板活北寄贝
北寄贝肉质鲜,  yummy !
铁板烧羊架, 脂肪脆脆地, 好香有口感, 又有肉汁, 同出边嘅日本居酒屋冇得比!
铁板烧羊架
清酒煮蚬,好有仪式感, 用上胶袋及丝带包装.

清酒煮蚬
蚬肉唔算好大粒, 但好入味, 配上海带高汤, 食得好满意.
A5 和牛粒炒饭,  和牛粒肉唔算多, 但铁板炒饭, 带上浓厚牛肉脂香, 珍珠米口感好, 丰富饱满.
A5 和牛粒炒饭
最后仲有个 香蕉小斑马蛋糕
香蕉小斑马蛋糕
有少少似东京个香蕉手信蛋糕, 香蕉油味重, 做一个非常完美之句号.
铁板烧香喷喷, 越食越爱
芥辣八爪鱼
猪肉御好烧