2020-10-03
讲咗几年 到上一次黎长州又咁啱休息今次去终于去到了😻店舖入口面积都算大 虽然枱比较多 但都唔算好逼夹 因为大多都系卡位都算舒服😚今日获安排坐布满干花既蓝色墙前的长木枱 望住墙上既长州今昔对比照同干花食甜点都几写意🤣而且室内亦有少量座位(不过夏天都系有冷气比较合适🥵)由于店家要求每人最少消费一款食品/饮品所以另外叫咗个奶冻试下反正主角都系芋圆冰!🤩泰式奶茶三色圆冰 $55呢个系店家招牌之一 写住奶茶控必叫 另有抹茶同黑糖口味既剉冰 都系热门之选✨份量算系正常 大概1-2人份 好快就可以ko佢😚卖相亦都算吸引 用嚟打卡都唔错🤣冰底系泰式奶茶味都算重茶味 唔会话好淡而且芋圆都好烟韧 食得出芋圆/地瓜香味 加上云呢拿雪糕同泰茶酱 整得都几好食同消暑 不过就冇话食完好惊艳嘅感觉🤥评分: 8/10🌟酒酿桂花奶冻 $28虽然卖相唔太讨好 但食落系好大阵酒香味(都易接受 唔却喉)而且奶冻面上既桂花食落都有阵阵清香🥰奶冻质感都好细滑 不过多食会腻 始终系奶制品建议share交换食较好 可以试多几款🤣评分: 7/10🌟——————————————————————————————长洲冰室 (长洲)长洲北社海
今次去终于去到了😻
而且室内亦有少量座位(不过夏天都系有冷气比较合适🥵)
由于店家要求每人最少消费一款食品/饮品
冰底系泰式奶茶味都算重茶味 唔会话好淡
而且芋圆都好烟韧 食得出芋圆/地瓜香味
评分: 8/10🌟
酒酿桂花奶冻 $28
虽然卖相唔太讨好 但食落系好大阵酒香味(都易接受 唔却喉)
而且奶冻面上既桂花食落都有阵阵清香🥰
奶冻质感都好细滑 不过多食会腻 始终系奶制品
建议share交换食较好 可以试多几款🤣
评分: 7/10🌟
长洲冰室 (长洲)
长洲北社海旁19C号地下