2024-05-21 452 浏览
自从甜记饺子搬咗新舖之后,我就经常过黎食。地方宽敞好多,又干净,其实都一样咁多人食,但系因为地方大咗所以排队可以比以前快啲食到。因为听日就要去旅行呀,今日唔想食得咁Heavy,就去咗甜记食,只系食汤饺唔系食煎饺。我哋叫咗两碗分别10只饺子。每碗都有两个味即系总共四个未。一碗鸡肉南瓜饺子同埋猪肉韭菜饺,而另一碗呢就要咗鸡肉韭黄饺子同埋羊肉饺子。羊肉饺子要另加$6嘅,不过都值得呀。饺子好Juicy ,而且只只好爆馅,非常大只。最紧要我哋呢啲相出去食嘅呢间系完全冇味精。汤底有拣蕃茄汤底或者普通鸡汤。另外仲可以加底加底就系有米线鸡蛋面米粉。平时我就会加底,不过今日就冇要面,要左10只饺。另外有个麻辣菜脯可以自己拎嘅,都几辣㗎,不过都系呢度出名嘅招牌菜之一。有好多人用成个碗嚟装㖭啊,咁你话有几好食呀!