2008-09-13 30 浏览
眼见这间餐厅已经开了数年~ 自己也帮衬了他们年几, 今次一于帮他们写个食评由于家住屯门, 所以这里会是星期日family day的必到站莫看于店舖虽小, 但被长期在这里工作的侍应热情的招待也有莫名其妙的亲切感很喜欢到这里进餐, 因为他们的餐牌每天也会不同款式(+几蚊仲可以转特定的果汁添)但绝对不是今天吃"焗蕃茄猪扒饭", 明天吃"焗蕃茄鸡扒饭"般无赖看过他们的外卖纸, 很佩服谂餐牌果个人, 因为原来已经列明一个月的每天有什么餐一次过要谂30日的餐仲要唔可以咁相同, 真系少d脑汁都唔掂又唔系玩即兴, 所以唔唒担心系因为果款材料比较多而做果款菜讲返前几天来吃的铁板餐先, 拣左牛扒同鸡奕配饭(可以拣2款𩠌再配饭/意/薯菜)牛扒-- 唔un, sizes唔会太细, 但腌得冇之前咁好味鸡奕-- 比平时油左少少, 但可以接受, 唔会入面生饭-- 有时好彩会有炒饭架铁板好够热, 落汁之后会几大声 除左饭之后仲有薯条同菜类伴碟架!!薯条系波浪薯条黎架, 食咁多次都冇油淋淋$29黎讲食到咁既quliaty真系好抵食不得一提就系之前食过一次系咕噜肉饭, 真系超好味!!咕噜肉一定系即整, 因为真系十分香脆又

一次过要谂30日的餐仲要唔可以咁相同, 真系少d脑汁都唔掂
又唔系玩即兴, 所以唔唒担心系因为果款材料比较多而做果款菜

鸡奕-- 比平时油左少少, 但可以接受, 唔会入面生
饭-- 有时好彩会有炒饭架

铁板好够热, 落汁之后会几大声
除左饭之后仲有薯条同菜类伴碟架!!
薯条系波浪薯条黎架, 食咁多次都冇油淋淋
$29黎讲食到咁既quliaty真系好抵食

不得一提就系之前食过一次系咕噜肉饭, 真系超好味!!
咕噜肉一定系即整, 因为真系十分香脆又唔厚粉, 系我呢个咕噜肉迷食过最好食既咕噜肉

个汁都好好味, 唔会太酸唔会冇味, 我仲记得系厨房入面果个白白净靓仔哥哥整架(带眼镜架)
我系佢小fans黎架
, 因为佢煮野好好味, 有时见到佢o系水吧就会叫水吧既野食
见到佢o系厨房就会叫厨房既野食
佢煮野好有水准架, 食咁多次都冇"死"过xd
不过前几天来吃铁板餐果次唔见左佢呀
唔同佢o系度果阵咁好味呀..
希望下次再黎果阵会食到佢煮野既啦..
  • 咕噜肉
  • 铁板