2023-06-04
📍长沙湾-好味饺子店🥟前几日路过元州街见到呢一间饺子专门店 好味饺子店 即刻冲左入去😋😋身为一个饺子🥟爱好者 必须同大家推介一下!~~ 🥟下午茶超抵食饺子套餐 $33 (双拼 +$2) 汤底: 野䈓菜生鱼猪骨汤呢个汤系完全冇味精😭❤️饮落去超香鱼味!好有家嘅感觉!白菜肉饺钟意食白菜嘅朋友就可以试呢一款白菜水饺!而且入边都好juicy!! 好有肉汁😭😭❤️🥕甘笋沙䈓肉饺呢款水饺我第一次试!你讲好钟意好多口感嘅饺子~ 呢个入边又有甘笋又有沙葛 咬落去好爽口!加埋猪肉 好高层次嘅享受!🌽粟米肉饺我有个癖好系去到每一间饺子店都钟意叫粟米肉饺 真系太钟意食粟米啦!呢一间嘅粟米饺子系我食过咁多间饺子店最好食㗎~~ 因为首先肉腌得好入味 捞埋本身冇味道嘅粟米 🌽成件事好夹😭❤️🥬韭菜肉饺 韭菜韭菜!食饺子必叫嘅韭菜肉饺!🥟菜同肉嘅比例好even~ 变咗唔会话好腻🌞💜重点系真系完全冇味精😭🩵🌶️菜谱辣酱佢嘅灵魂酱汁一定系佢嘅菜谱辣酱🌶️🌶️佢哋嘅汤底系第一,呢一个辣酱一定系第二😂😂😂佢哋加咗菜谱,变咗又多咗一个层次!钟意食辣嘅朋友仔,一定要落 🫛冻豆浆冻豆浆同其他舖头完全唔一样 劲大浸豆味😭❤️夏日炎炎就最啱饮啦!
🥟下午茶超抵食饺子套餐 $33 (双拼 +$2)
汤底: 野䈓菜生鱼猪骨汤
呢个汤系完全冇味精😭❤️饮落去超香鱼味!好有家嘅感觉!
白菜肉饺
🥕甘笋沙䈓肉饺
🌽粟米肉饺
🥬韭菜肉饺
🌶️菜谱辣酱
🫛冻豆浆
🐷麻辣猪耳
猪耳系我最爱之一💜👂🏻份量好多而且麻辣味都好香口 好啱𩠌饺子食😋🙏🏼性格比高!
————————-
📍 长沙湾-好味饺子店🥟