2017-05-15 117 浏览
今日同细佬食生日饭,去咗长沙湾一间西餐厅𠮶度食,环境都不错,平日来讲估唔到都满座。我哋大约7:10到餐厅,咁就一人叫咗一个set ,再加几款小食。烧烤蘑菇牛肉芝士汉堡$168可能制作需时,都等左一阵先至上菜,呢个汉堡同平时食嘅唔一样,系用蘑菇当作系包皮下面系牛肉芝士再配一个汉堡包皮,唔好睇佢细细份其实都几饱,牛肉颇有咬口,而且厚度十足,大啡菇充满牛油香味,旁边嘅薯条份量不少,而且炸得好香口。芝士蛋糕$25本身想叫心太软,但可惜餐厅话今日冇提供,所以转左要芝士蛋糕,芝士味浓,食完之后好饱,好满足。香煎澳洲牛肉眼扒 $108大约等左15分钟终于上菜啦,我地都好期待,肉眼扒外面煎得脆里面肉汁软,味道不错,分量足够一位男仕享用!另配上少计蔬菜,食下去不会太油腻!加上配以蒜蓉汁,令五成熟肉眼扒更加好食,而且白饭分量都不少。Tiramisu $25呢个就系细佬食嘅,佢话味道不错,奶味足够,蛋糕软身,甜度啱啱好。炸虾春卷三条 $20卖相感觉似越南春卷,内里有虾粒,食落香脆可口,餐前小食可以叫呢款!法式田螺焗薯蓉 $28薯蓉好香,田螺薯蓉入口绵密, 加芝士同焗加强浓烈奶香味,薯蓉好幼滑, 但味道略淡,

烧烤蘑菇牛肉芝士汉堡$168
芝士蛋糕$25
香煎澳洲牛肉眼扒 $108
Tiramisu $25
炸虾春卷三条 $20
法式田螺焗薯蓉 $28
薯蓉好香,田螺薯蓉入口绵密, 加芝士同焗加强浓烈奶香味,薯蓉好幼滑, 但味道略淡,田螺软身易咀嚼。