2022-04-30
前一排同朋友系左长沙湾睇杜鹃花,好耐未食鸡煲,就谂住食一餐,行到附近有间装修以蓝色为主题嘅鸡煲店几吸引,餐厅空间都好大,干净又舒服😌于是就坐低享受一下美食先😋我哋点左火焰麻辣鸡煲$188因为朋友唔食得辣所以就要左BB辣,鸡煲上黎时店员首先会帮手点火要入面啲花雕酒起火🔥炒香d 鸡,不过都要小心啲,火都几大㗎🤣打开盖已经闻到浓浓鸡🐔香味喇,鸡煲都系用超大块鸡脾肉,每一块肉都好滑好嫩,食落口有几浓嘅酒香味,鸡肉调味都唔咸,几正!! 鸡件份量都几多,不过可以再嗌啲打边炉配料一起食会更正😂️🧡手打五宝拼盘(半份)$69五种唔同手打丸子,比起一般打边炉食既手打牛丸大粒好多,大大粒食落口新鲜又弹牙👍💛哈哈虾中宝🦐(半份)$69打边炉点少得虾🦐滑,虾新鲜又爽口,用黎做配料简直绝配👍💚杂菇🍄拼盘$48我同朋友都好钟意食菇,所以就嗌左个拼盘同木耳$38拼盘入面有金菇,香菇,平菇,都算好大份,干净又新鲜✌️木耳就好大块,每次食鸡煲我一定会必搭配木耳清下肺排毒🤣鸡子$53呢个系朋友钟意食嘅,我都试左一个,口感同鱼籽差唔多,咬一啖就系嘴里爆炸果啲感觉,好特别嘅口感😆今次食左麻辣火锅,下次一定要再试埋芝士鸡煲,听店员
我哋点左火焰麻辣鸡煲$188
️🧡手打五宝拼盘(半份)$69
💛哈哈虾中宝🦐(半份)$69
打边炉点少得虾🦐滑,虾新鲜又爽口,用黎做配料简直绝配👍
💚杂菇🍄拼盘$48
鸡子$53
今次食左麻辣火锅,下次一定要再试埋芝士鸡煲,听店员讲佢哋芝士鸡煲🐔都系必食👍