2023-04-26 52 浏览
阿仔复活节假期后,返咗2日学就中咗甲型流感!阿妈我身心俱疲,10日后,阿仔终于好返🥹阿妈我同自己讲,第一时间要食餐好奖励下自己🥹朋友话长沙湾元州商场有间炯记餐室,佢哋个鹅油捞面好正㖞!就一于拣佢食餐好!今次仲老公陪我食👏🏻👏🏻👏🏻 🍽️烔记手撕鸡捞面(盐焗) $56手撕鸡系必食,肉质嫰滑,盐焗味道刚刚好,唔会过咸,好味吖👍🏻捞面无碱水味👍🏻超赞吖,口感弹牙,鹅油食起嚟仲唔觉得腻,好出色吖!🍽️烔记四宝捞面 $70老公乜都钟意试下,四宝真系好啱佢,有手撕鸡,猪手,牛腩,牛肚!老公大赞个猪手,好入味而且容易食!以上套餐都有个酸辣蒜香云耳,我真系好想赞下呢个小食,好香蒜味,少少辣,加上云耳好爽口,食到真系停唔到吖😍😍😍阿仔好钟意食猪手,我又冇食到,把心一横,今晚加𩠌,叫个秘制酱皇猪手 $68同销魂腩叉 $68 返屋企做𩠌,简单方便😂我真系好钟意食叉烧,叉烧一定唔可以太瘦,而且要有少少㶶边,师傅真系做得好好👏🏻👏🏻下次谂唔到煮咩,过嚟又可以搞掂😏做妈妈有时都要抖吓气,屋企人又食得开心,成个画面完美吖😍😍😍😍

今次仲老公陪我食👏🏻👏🏻👏🏻

🍽️烔记手撕鸡捞面(盐焗) $56

🍽️烔记四宝捞面 $70

下次谂唔到煮咩,过嚟又可以搞掂😏
2023-04-25
午餐