2021-12-12
上次去食雪山冰厅经过见到,bookmark低今次平日放工过黎食😚。好彩6点松啲walk-in 都仲有位。拣左吧枱坐有feel啲😝,staff都好贴心有俾个篮摆袋🧺。热爱薯仔🥔product既男朋友之前上网之前睇定openrice揾有咩食,所以交晒俾佢order😎。🔅香辣炸马铃薯 ($88)薯仔炸得几脆,加左2只酱: brava sauce (tomato-based & chili peppers & paprika)同alioli sauce (olive oil & mashed garlic)。Brava sauce唔算好食到辣,偏似蕃茄酱既sauce,alioli sauce类似mayonnaise咁,个人觉得无咁浓蛋味,无咁腻。🔅西班牙坏蛋薯条 ($88)叫左2样都系薯仔野,staff都笑我地🤣,但呢个见过人食好似好正所以都照叫!薯条系薄切,舖晒喺底,面头就有2只煎得好靓既蛋同少少西班牙香肠,几香,捞埋啲蛋汁食又几正😋。🔅香酥鱿鱼 ($88)炸鱿鱼粉浆唔会好厚,鱿鱼仲好爽口好新鲜,加埋少少调味粉好正👍🏻!钟意食炸野既一定要叫!🔅西班牙海鲜饭 ($248)好耐无食paella,
香辣炸马铃薯
香辣炸马铃薯
西班牙坏蛋薯条
香酥鱿鱼
西班牙海鲜饭
好耐无食paella,见到个个都叫我都梗系要试下🥺。食完小食就啱啱好有得食,个paella都几大盘,份量都够2~3人左右食。一定要赞佢既饭系好入味!偏好重口味既我觉得唔会好咸,怕重口味既可以唧少少柠檬就fresh啲。
西班牙油炸鬼
西班牙油炸鬼
食西班牙菜其中一样必叫既梗系churros 😍,有浓郁既朱古力酱加西班牙油炸鬼,怕太腻既捞埋vanilla雪糕食就啱啱好🤤。
🔅English Breakfast Tea ($28)
2款茶都系茶包,就无乜特别,纯粹觉得叫得太重口所以要饮下茶解下腻😂。
💬本身其实想试蛋饼,可惜无😢。呢间虽然系小店,但食物有质素,绝对唔马虎🥰,装修都好有feel,令我谂起西班牙旅行既时候😌,有加一都抵。舖头唔算大,想食既记得book位🖖🏻。