喺长沙湾有间新开嘅餐厅佢门面有觉好eye catching 嘅黄色大招牌 🌟成日经过都想试 听佢个名以为系食烧肉原来系传统嘅旧式扒房👀一上到去每张枱都系hold红白格订枱布望一望价钱都真系几亲民 🙆🏻‍♀️最夸张系大大只字写住$20吉列猪柳 🤑仲要送甜品有雪糕同啫喱吉列猪柳 $20吉列猪扒铁板上有得拣洋葱/黑椒/蒜蓉汁 都几有惊喜嘅始终$20货仔竟然会用铁板上 🤓讲真人工同gas都唔只啦 炸粉猪扒唔算好厚皮 😌都尚算松脆嘅 唔知系落咗汁之后个脆皮淋咗就冇咁好食 🙁猪扒肉质中规中矩 但以$20来讲真系超值 连珍珠奶茶都买唔到嘅价钱就唔好咁多要求啦🤪芝士牛肉汉堡 $48本身谂住$48个包都唔会好大个 点知嚟到都有少少吓亲我 😂头先个包面都几有诚意有芝士同芝麻 🧀切开入面都一样份量绝无手软 ❗️虽然汉堡冇得拣几多成熟 🧐但佢都冇做到好干 个汉堡扒主要系比较软身嘅质感 相对比出边贵价嘅汉堡包冇咁硬 👍重口味嘅肥仙就觉得可能入边放多啲汁/沙律酱味道就会丰富啲 🤨依家主要就系靠芝士同肉carry 🤥西冷牛扒$100 每个扒餐都会跟餐包餐汤餐茶 牛扒有得拣5/7/全熟 但系应该因为有铁板所以要预佢会煮得

吉列猪柳 $20

芝士牛肉汉堡 $48

西冷牛扒$100
每个扒餐都会跟餐包餐汤餐茶
牛扒有得拣5/7/全熟 但系应该因为有铁板所以要预佢会煮得比想像中熟 😂我哋拣咗蒜蓉汁因为突然好挂住金凤嘅味道 😋蒜蓉汁同洋葱汁其实差唔多都系gravy底 只系多左上面羹蒜蓉 🧄如果唔食洋葱嘅朋友可以直接嗌蒜蓉汁 然后推开啲蒜蓉 🧅❌ 几欣赏啲配菜分量多之余都几好食 🥒🌽🥦捞埋个扒汁就会不知不觉食好多觉得自己好健康 😛

罗宋汤 忌廉粟米汤 餐包
首先要赞赞个罗宋汤 👍肥仙系好钟意饮罗宋汤 本身谂住餐汤一定系颓嘢 🤥点知入边不起一碗细细地都有五旧肉 ❗️全部都煮到好腍仲好有肉味 箍牙嘅朋友大赞完全唔sip牙! 佢真系怀旧传统扒放𠮶一种罗宋汤味 同金凤/第尾差唔多 😍都系酸酸地嘅红汤

忌廉粟米汤其实就同phd𠮶个差唔多 😎入面有少少粟米粒 唔系溶埋落个汤𠮶一种 都几好饮嘅 比较适合唔钟意饮红汤嘅人👍

个包就可能姐姐搞错咗 🙈⁉️我哋两个人食佢俾咗一个包我😂 细细个过吓口瘾都几好佢系软餐包嚟 不过不失😉

红酒焗牛脷饭 $58
呢个要等大概20分钟 ⏱嚟到都几香同埋面头铺满左芝士😍🧀 唔会话太韧但系比较重口味嘅人可能会想落多少少茄汁同Tabasco 🤥🤌🏼

瑞士鸡翼 $32
望落色水都几深 鸡翼都冇雪藏味 合格啦 🉑但系略嫌入边唔系好够入味 🌝咬完块皮之后我基本都系点gravy食😛

仲送咗个啫喱同雪糕添

肉肉强食 by 锋膳