2017-07-31 667 浏览
黎到荔枝角,好多人都会行去D2 place果度,除左喺度返工既人之外,但好少人知道长沙湾广场都有野食。当然仪仪仔都唔会放过呢个揾食机会喇。今次黎到呢间半开放餐厅,半开放啫系咩,啫系冇门口啰~餐厅多数菜式系西式意粉,亦有面包供应。如是者,我地叫左两款意粉。意粉跟餐,可选餐汤或沙律,及奉送餐饮。是日餐汤为西兰花汤,恩~味道正常亦没加任何配料,西兰花完全溶左入汤, 咸度亦适中。烟鸭胸伴马萨拉酒香橙汁配香蒜红椒榄油意粉 一上碟份量好多,卖相不俗,拍得住高级西餐。正!烟鸭胸煎得嫰口,但切得较大件,如切5份,口感更佳。个汁食唔到有酒味,只有些微既香橙味。如果个汁再出啲就更好。意粉新鲜,粗幼适宜口感佳。配搭左香蒜红椒,有少许辣味,本人觉得就唔系太配搭到香橙汁烟鸭胸,不过睇得出师傅有配搭过,诚意可加!!另一碟为黑松露菌酱,芦笋松子仁意粉。意粉较为淡味,亦食唔到黑松露菌味。加上左松子仁的确丰富咗个口咁, 但系始终唔够香唔够浓嘅关系, 就觉得个味道有啲寡。绿茶心太软绿茶心太软个味道好似kitkat绿茶味朱古力嘅味道,绿茶软心够浓亦过甜。但败北之处系个绿茶皮太厚,口感散亦冇绿茶咪。总括黎讲,食物质素有待。但
烟鸭胸伴马萨拉酒香橙汁配香蒜红椒榄油意粉
一上碟份量好多,卖相不俗,拍得住高级西餐。正!

另一碟为黑松露菌酱,芦笋松子仁意粉。

绿茶心太软

总括黎讲,食物质素有待。但感到老细师傅既诚意,会再黎帮衬。