2023-02-02
💛好味指数:4.7/5💛💜回头指数:4.7/5💜最近留意到有人介绍长沙湾日式料理,呢区都比较少日本嘢食,咁啱好近屋企可以试试佢😍Lunch时间相当多OL同学生食,午市仲有套餐,Cp值不错✅大虾天妇罗丼$98天妇罗份量好多好大件,已经淋上天妇罗汁,饭粒充满天妇罗香,除咗大虾仲有菇同菜,天妇罗都炸得几香🍤✅乌冬寿司定食$105寿司五件:帆立贝、油甘鱼、三文鱼、白鱼、鱿鱼~寿司都几新鲜,估唔到呢区都有质素几好嘅寿司食😍另外仲有配牛肉汤乌冬,转咗做荞麦面,呢个真系大赞👍🏻牛肉汤好香汤底好好味🤤本身以为牛肉汤系配牛肉,原来系配日本黑豚🤣🤣呢个黑豚好香好好食,所以都系好中意💕✅小食鸡翼串$25、一口脆牛$38小食选择众多,样样都想食🤣味道不过不失,整得好香口🐥✅荔枝冰茶、柚子冰茶$12定食可以半价加饮品,饮品都极大杯,两款冰茶都系红茶底,柚子同荔枝肉都落得好足,所以好够味🧋🐻总结我觉得乌冬寿司定食质素好好👍🏻仲要有荞麦面拣,下次要试埋稻庭乌冬🤣📍Yuyu Sushi (长沙湾)长沙湾青山道399号喜荟商场1楼2号舖
💜回头指数:4.7/5💜
✅大虾天妇罗丼$98
✅乌冬寿司定食$105
✅小食
鸡翼串$25、一口脆牛$38
小食选择众多,样样都想食🤣味道不过不失,整得好香口🐥
✅荔枝冰茶、柚子冰茶$12
🐻总结
📍Yuyu Sushi (长沙湾)
长沙湾青山道399号喜荟商场1楼2号舖