2021-11-22
烧味卤师我谂住喺长沙湾嘅朋友都到依间烧味档好熟悉仲有“镇店三宝”,至尊烧鹅🦤/烧味佬叉烧🐖/原味手撕鸡🐓,因为经常都排晒长龙,价钱抵不特止,仲要系质素好高,每日流量都好大,所以可以保持到每样食物都咁新鲜。至尊烧鹅🦤 $180/半只:只烧鹅都好大只,但一啲都唔肥,每一嚿肉都好香好淋好有口感,最重要系唔会有出面𠮶啲烧鹅咁肥同埋死咸,完全食唔到烧鹅嘅香味。但依间就唔同,唔会太咸。依间烧腊店个烧鹅真系值得一赞,必食。烧味佬叉烧🐖$40/半斤:半肥瘦啱晒我,嚿叉烧都带少少肥肉,入口即溶,叉烧烧得刚刚好唔会太干,又有肉汁,表皮烧到好香脆内里仲好软滑。原味手撕鸡🐓$60/半只:师傅介绍食佢哋嘅招牌手撕鸡,师傅话60蚊一盒半只,平平哋试下,好彩叫半盒,因为原来半盒都好大盒,啲鸡丝好滑好滑,配埋佢哋自己特制嘅调味料非常好食,又入味😋。长沙湾我方便下次一定要再嚟买。
长沙湾我方便下次一定要再嚟买。