2021-08-16
间唔中都会想食下中式点心,但平日要返工冇咁多时间,就要系晚餐先食到,今日黎到一盅点心,见到呢度主打烧卖,有多款唔同烧卖同都算多款点心✅荀尖虾饺虾饺皮厚度适中亦够烟韧,虾肉结实冇雪味,食得出都算新鲜🤩✅春风得意肠软软肠粉皮包住脆卜卜既米纸卷皮,有唔同既蔬菜同切碎既虾肉做馅料,仲有蟹籽做点缀,有多重口感,其中比较特别系春卷馅料入面有紫椰菜,食落爽脆几特别✅鹌鹑蛋烧卖呢度主打烧卖一定就要叫返一个试下,烧卖咬落弹牙结实,唔会散哂而且冇筋👍🏾做得唔错✅蒜蓉鲜虾春卷呢个春卷既馅料同春风得意肠既好似,但虾肉相对比较完整同大粒,咬落更有口感,加埋钟意佢拣左一啲爽脆既食材做馅料,加埋脆卜卜既外皮就好夹✅花胶鲜竹卷呢款鲜竹卷比平时食蚝皇个种比较清新,用上汤浸住,块腐皮吸哂啲汁,而且真系有细块花胶系汤入面,调味吾会太浓👍🏾✅古法陈皮牛肉球牛肉球既份量都算几大粒,卖相好吸引,虽然陈皮味吾算好出,但牛肉既质感都算唔错,大大粒都够饱肚🌟整体黎讲欣赏呢间点心小店都系即叫即蒸,上碟全部都保持到热度,炸物亦仲系脆卜卜既状态,比较欣赏系佢用系春卷既馅料同有好多款唔同既烧卖,觉得都值
✅荀尖虾饺
虾饺皮厚度适中亦够烟韧,虾肉结实冇雪味,食得出都算新鲜🤩
✅春风得意肠
✅鹌鹑蛋烧卖
✅蒜蓉鲜虾春卷
✅花胶鲜竹卷
✅古法陈皮牛肉球
🌟整体黎讲欣赏呢间点心小店都系即叫即蒸,上碟全部都保持到热度,炸物亦仲系脆卜卜既状态,比较欣赏系佢用系春卷既馅料同有好多款唔同既烧卖,觉得都值得一试,而且价钱合理