2021-10-28 47 浏览
呢间餐厅好近地铁站, 长沙湾A1出口行2分钟就会见到,佢个铺面侧边布置得几特别,系类似啲货柜摆埋一齐,隔离都有连住唔同既餐厅。一入到餐厅未点菜,侍应就送上左一份虾饼,系免费的,虾饼脆卜卜,有啲咸香,几可口餐厅环境干净,同隔离枱唔会太迫,见到有泰国人负责饮品吧今次同朋友两个人黎食叫左泰式咖喱软壳蟹,泰式生虾,马拉盏炒粉丝煲,薄饼。佢饮品方面都有好多选择 我同朋友就叫左泰国生啤。个生啤好有诚意, 个酒杯竟然系冰过既, 配合埋唔会太甜既啤酒,饮落超爽!软壳虾好大碟,劲多汁,啲虾仲要热辣辣岩岩炸起,我同朋友都忍唔住叫埋薄饼黎送咖喱,咖喱入面有洋葱同青椒捞饭捞薄饼都一流泰式生虾摆盘好精美,有冰系底,生虾配埋辣椒蒜蓉,点埋个酱汁,系泰式刺身既风味,配埋啤酒真系好夹。最后食埋个粉丝煲,个煲有西兰花,芥兰,有啲菇,仲有超多粉丝,味道唔错唔会好油,两个人食呢个煲都会好饱最后埋单两个人加埋都系$400多啲,但系真系十分之饱,款款菜式都大大碟,大大煲,认真抵食

餐厅环境干净,同隔离枱唔会太迫,见到有泰国人负责饮品吧
佢饮品方面都有好多选择 我同朋友就叫左泰国生啤。

• 泰式咖哩软壳蟹
  • 泰式生虾