好似每一次都会经过呢间港式茶餐厅,今日终于有机会可以嚟到长沙湾𠮶间荷里活冰室试吓佢哋嘅午市喇!Lunch set 非常份量足,饮品,主食,冇一样唔认真嘅✅ 咖喱香茅猪扒饭✅ 南乳薯仔排骨饭✅ 杂果冰✅ 冻柠茶咖喱香茅猪扒饭非常美味,香茅嘅香气扑鼻而来,配埋𠮶股香喷喷嘅咖喱味, 味道上嘴,香滑嘅猪扒配埋𠮶di咖喱,hmmmmmmmm 😽 .每一啖都好美味,好满足👏。而紧接住嘅南乳薯仔炆排骨饭,可以话系完全典型香港人嘅味道!南乳炆得甜甜地,薯仔炆得好熟入晒味,十分下饭!啖啖肉汁,令我每一口都尝到咩叫做真材实料嘅港式茶餐厅😋。饮品方面,我哋试咗杂果冰同埋冻柠茶!佢哋嘅杂果冰非常清爽,一口饮落去,整个人好精神👍。而冻柠茶就好正,柠檬同茶味混合得刚刚好,清新🎈。嚟到总评,荷里活冰室嘅lunch set 份量足,饮品,主菜,每一样都好花心思制作,真系非常超值!每次食完,都会感到好满足🔥!

Lunch set 非常份量足,饮品,主食,冇一样唔认真嘅

✅ 咖喱香茅猪扒饭
✅ 南乳薯仔排骨饭
✅ 杂果冰
✅ 冻柠茶
饮品方面,我哋试咗杂果冰同埋冻柠茶!