2018-12-06
睇睇下IG,见到同事食海鲜意粉好似好正, 一问之下原来系长沙湾既second bite,所以就立即约人黎食! 不过同事已经温馨提示话间餐厅唔多近地铁站,果然真系,系长沙湾C2出去地面之后都要9-10分钟。我地大约19:00到左,人唔太多,一入都有位,环境都算几大。店中装修很有心思, 别具艺术气息,暗黑灯光下可以放松情绪, 舒服吃饭~最贴心是OPEN KITCHEN ,可以望到厨师煮野食同埋D野食既香味飘晒出黎!好饿呀!Menu 选择超多, 海鲜系呢度既主打..有点花多眼乱, 我同朋友什么都想点呢~由于爱吃海鲜的关系,所以点了大虾浓汁意粉(HKD 168):意粉虽然冇乜特别摆盘,但好有内涵。海鲜扁意粉咁有大虾、青口同大蚬,加上浓汁,好好食。海鲜全部都好新鲜,扁意粉好多汁,带浓郁虾味。睇图都知好正个汁真系无得输!好细心有两款醤可以简,分别系KETCHUP同CREAM,另一个系蛋黄芥末醤,待别系蛋黄芥末醤做得好出色!一点再点!另外叫左个秘制手打肉饼脆蛋汉堡 双色薯条 沙律( HKD 138): 个汉堡一啲都唔讲得笑!个包松软香口,夹著蛋、蕃茄、腌青瓜、芝士等配料,而主角手打肉饼亦厚度十
另外叫左个秘制手打肉饼脆蛋汉堡 双色薯条 沙律( HKD 138): 个汉堡一啲都唔讲得笑!个包松软香口,夹著蛋、蕃茄、腌青瓜、芝士等配料,而主角手打肉饼亦厚度十足!蛋煎至皮面香脆,但内部仍是流心的,浓郁的蛋液咇晒出黎,配搭可口的肉饼真是一绝! 双色薯条唔好睇笑佢,薯条好粗身,脆口,真系不得了,而另一款蕃薯做既薯条都好重蕃薯味!值得一叫!
因为唔够饱既关系叫多个小食拼盘(HKD98) : 入面有洋葱圈、鸡件、虾春卷、同埋炸双色薯条。成盘都系即叫即炸,保证脆口。洋葱圈大大个,份量十足,超级脆口。鸡件系好滑既鸡肉,热热的。虾春卷更加一食上瘾,虾好Q弹呀
总结方面: 环境同店中装修很有心思,暗黑灯光下可以放松情绪, 舒服吃饭,食物方面绝对系长沙湾西餐厅首选,浓虾意粉好正,手打肉饼HAMBURGER 都无得输。