2020-02-18
长沙湾要食到正宗自家烧物唔系一件容易既事,特别系当你夜晚人生路不熟,系长沙湾行黎行去既时候。莉莉子今日晚上完成左工作后,黎到长沙湾附近,想饮杯野食下日式烧物,朋介绍之下黎到呢间叫「烧夜食堂」,简单既装修换来唔简单既食物。入到门口,侍应会先俾一张落单纸,客人可直接扫QR code自行落单。食物既选择非常多,当中包括拉面、前菜、烧鸟、海鲜、野菜等,莉莉子感觉同日本最传统既居酒屋好似,女仔人家最后无点酒,反而叫左个蜜桃梳打🍑🍑🍑食物大概5-10分钟就到啦,即叫即烧,绝对唔系烧定好既。莉莉子点左鸡肾、鸡肉串烧、鸡软骨、日本菇同蕃茄仔😊😊鸡肉入口非常嫩滑,而且烧到好焦香,鸡肉包住大葱烧,葱香味入哂鸡肉入面,好正呀😊😊😊至于鸡肾就一定要推荐,朋友都话配啤酒一流👍👍另外女仔始终都要食d蔬菜,莉莉子点左一份芝士蟹籽翠玉瓜,翠玉瓜烧得够干身,半融既芝士入口浓郁,绝对要介绍下☺️☺️朋友钟意食乌冬,所以都点左个流心蛋芝士乌冬,价钱仲要唔贵,一搭芝士一搭半融流心蛋汁,非常吸引😋😋😋最后到我既「蜜桃梳打」,卖相已经好吸引,韩国制,好够气,配埋烧物简直无得弹,两个人食左300蚊左右,非常优惠🥳🥳